ظرفیت دستگاه خشک کن زعفران

خشک کن زعفران
ظرفیت دستگاه خشک کن زعفران نسبت به روش سنتی بستگی به ابعاد توری ها متفاوت است ، تا سال ۱۳۹۶  زعفران به روش سنتی و معمولا بر روی روزنامه و یا بر روی توری و کنار بخاری خشک می شد.  در این روش ها برای اینکه رنگ زعفران خوش رنگ تر شود معمولا هنگام خشک کردن از یک پنکه سقفی و یا ایستاده که باد ملایم روی زعفران بزند استفاده میشد. این روش که امروزه نیز در برخی مناطق که زعفران کمتری دارند استفاده می شود باعث تولید زعفران اصطلاحا طبیعی خشک می شود که دارای مشتری مختص خود می باشد.
خشک کردن سنتی
خشک کردین زعفران به صورت سنتی
در این روش زعفران حدودا یک بند انگشت روی هم ریخته می شود.
معمولا از ۵ تا ۱۰ قفسه با توری حریر استفاده می شود.
بعضا برای دشت تر و کمی پهن تر شدن زعفران برای مدت زمان کوتاه روی زعفران یک شیشه و یا سرامیک قرار داده می شود.

 

خشک کردن زعفران به روش جدید

 

با توجه به نیاز بازار و مشتری های خارجی به زعفران خوش رنگ و پهن و قلم درشت و راست از سال ۱۳۹۶ نسل جدید  های دستگاه خشک کن زعفران اختراع شد. این دستگاه ها دارای الکتررو موتور ۱۴۰۰ دور با پروانه های پلاستکی بود. این دستگاه ها که بعضا نیز الان موجود می باشد مکش کمی دارند . این دستگاه ها دارای یک سبد با ابعاد ۶۰ در ۶۰ سانتی متر می باشند.

 

دستگاه های ۱۴۰۰ دور

 

در دستگاه های خشک کن زعفران ۱۴۰۰ دور سبد زعفران پر میشد. بر روی زعفران ها یک عدد پارچه متقال ضخیم قرار می گرفت به طوری که حدودا  ۲ کیلو زعفران خیس (تیج زعفران) داخل سبد قرار می گرفت. در این دستگاه ها زعفران نسبتا کمی پهن تر و خوش رنگ تر تولید میشد. که برای هر سبد حدودا ۱۵ دقیقه طول میکشید. به عبارتی ظرفیت این دستگاه ها ۸ کیلو زعفران خیس در ساعت بود.

 

 

دستگاه های خشک کن زعفران ۳۰۰۰ دور

 

از سال ۱۳۹۸ نسل جدید دستگاه های خشک کن زعفران یا اصطلاحا ۳۰۰۰ دور اختراع و روانه بازار شد. این دستگاه ها دارای مکش بسیار زیاد و باعث تولید زعفران به صورت کاملا پهن و اتویی و خوش رنگ شد که تا به امروز استفاده از این دستگاه ها بسیار مرسوم می باشد. در این دستگاه ها زعفران به صورت لایه لایه داخل سبد ریخته می شود به طوری که زعفران روی پارچه حریر ریخته می شود. سپس زعفران به طوری که زعفران ها روی هم دیگر ریخته نمی شود و حدود ۱۰ تا ۳۰ لایه ریخته می شود و داخل دستگاه قرار می گیرد. که این سبد ها تقریبا بین ۳ تا ۵ دقیقه خشک می شود.
در هر سبد در مجموع لایه زعفران خیس حدود ۲۰۰گرم می باشد و به عبارتی ظرفیت دستگاه حدود ۴ کیلو زعفران خیس در ساعت می باشد. این ظرفیت را می توان تا ۸ کیلو با بیشتر ریختن در لایه ها و یا افزایش تعداد لایه ها افزایش داد فقط باید در نظر داشت که افزایش ریختن در هر لایه باعث کاهش کیفیت روش خشک شدن می شود.

 

 

دستگاه های خشک کن زعفران اینورتر دار

 

در سال های ۱۴۰۱ با مدل به روز تر و ارتقائ یافته یعنی افزودن اینورتر و استفاده از موتور ۳۰۰۰ دور سه فاز باعث شد مکش دستگاه کمی بیشتر شود و دور موتور با استفاده از کنترل دور قابل تنظیم باشد. ظرفیت تولید این دستگاه ها با توجه به شرایطی که دور موتور از ۳۰۰۰ دور بیشتر باشد حدود ۲۰ درصد بیشتر از دستگاه های ۳۰۰۰ دور می باشد.

 

خشک کن زعفران 6000 دور
خشک کن زعفران اینوترر دار

دستگاه خشک کن زعفران جکدار

 

همزمان با تولید دستگاه های اینوررتر دار سال ۱۴۰۱, دستگاه های تولید شد که با استفاده از یک ورق پانچ در هنگام خشک شدن زعفران به صورت اتومات می شود به روی زعفران فشار قابل تنظیم ایجاد کرد که باعث می شود زعفران پهن تر و درشت تر شود. ظرفیت تولید این دستگاه ها دقیقا مانند دستگاه های ۳۰۰۰ دور می باشد.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *